AFAS Inspireert Beter Ondernemen

AFAS Software is een softwareleverancier op de Caribbean, met het hoofdkantoor in Nederland. Wat typeert ons nu juist als bedrijf? We zijn een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar we inspireren vooral met veel passie ondernemers en onze klanten. We ontwikkelen innovatieve software voor de zakelijke markt. Daarbij nemen we graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

 

 

Dit is AFAS

Hoe leg je uit wie AFAS is? Wij geloven dat het in onze bedrijfscultuur verborgen zit. Als je bij AFAS werkt, bén je AFAS. De 4 kernwaarden ‘doen’, ‘vertrouwen’, ‘gek’ en ‘familie’ beschrijven hierin het beste ons DNA. Ieder van ons werkt dagelijks mee om de unieke bedrijfscultuur in stand te houden.

Een kijkje in onze historie

AFAS (Applications For Administrative Solutions) zag in 1996 het levenslicht -na een management buy-out uit Getronics. Toen nog met 48 medewerkers, vandaag de dag kent AFAS Software ruim 600 medewerkers. En nog steeds zijn we een trots familiebedrijf.

 

 

 

Maak kennis met AFAS Software Caribbean

Bekijk onderstaand filmpje en kom meer te weten over wie we zijn en wat we doen.

 

AFAS Foundation 

De AFAS Foundation stelt geld beschikbaar voor projecten over de hele wereld binnen de gezondheidszorg, het onderwijs en de maatschappij, zo ook op de Caribbean Vanuit de AFAS Foundation helpen we anderen om dromen waar te maken. We geloven in projecten die veel impact hebben en anderen inspireren om aan te haken.

Jouw project aanmelden bij de AFAS Foundation Caribbean? 

Ga jij de wereld op de Caribbean een stukje mooier maken en wil je daarbij de hulp van de AFAS Foundation? Bekijk op deze pagina de instructies voor het aanmelden van jouw project. 

 

 

 

Onze visie op softwareontwikkeling

Onze stip op de horizon voor wat betreft innovatie: software die je kan modelleren in plaats van programmeren. We herkennen generieke patronen uit de echte wereld en vatten die in bouwstenen. Met die bouwstenen maken we onze hele ERP-applicatie opnieuw. Maar dan beter en sneller.

Dit nieuwe ERP-systeem komt voort uit de visie dat er niet meer geprogrammeerd hoeft te worden, maar dat definiëren volstaat als van tevoren al goed over de bouwstenen nagedacht is. Omdat deze bouwstenen al bepaalde eigenschappen in zich hebben, is de software ook 'self-explanatory'. De applicatie kan zo zelf ook uitleggen hoe bepaalde berekeningen, bijvoorbeeld de BTW op een factuur, tot stand zijn gekomen. Het denkwerk is al gedaan, dat zorgt voor eenvoud voor de gebruiker. 

Het resultaat is uitstekende functionaliteit voor onze klanten met een perfecte gebruikerservaring (en toegankelijk van alle devices, browsers en besturingssystemen). Aan de back-end-kant betekent het dat we vrijwel technologie-onafhankelijk (native web & native cloud) zijn en volledig schaalbaar. 

 

 

Met liefde: ons CSR-beleid

Liefde als vitale kracht

Een betere wereld. Dat is waaraan we willen bijdragen met CSR. Dat doen we met liefde, vanuit ons hart. Én dat doen we systematisch. Want we zijn dol op meetbaar maken en elke dag een procentje verbeteren. Het liefst door te automatiseren, te digitaliseren en te innoveren.

Het verschil maken met kernwaarden

AFAS heeft een unieke cultuur, die je herkent aan onze kernwaarden: Doen, Familie, Gek en Vertrouwen. Die gebruiken we ook om het verschil te maken met CSR. Want het verschil maken, is voor ons essentieel. Geen gedoe met papieren tijgers, bloedeloze compromissen, of lauwe ambities, maar concreet resultaat. Duurzaam en meetbaar.

Het begrip ‘betere wereld’ maken we concreet met drie wereldwensen. Leuker & Beter, Gezond & Gelukkig en Groen & eerlijk. Voor alle drie van deze wereldwensen leggen we de lat hoog.

 

 

 

Meer weten over AFAS Software?