Payroll in Control

De wereld van payroll en de salarisadministrateur verandert snel. Administratieve handelingen verdwijnen en geautomatiseerde controles zorgen voor steeds hogere kwaliteit. Op deze pagina vind je handvatten om meer grip te krijgen op het payrollprocess.

m

Onze visie

Als je aan payroll en salarisadministratie denkt, denk je gelijk aan de salarisadministrateur. Maar de man of vrouw die de hele dag door mutaties aan het administreren is, gaat verdwijnen. De salarisadministrateur is vrijwel niet meer met administratie bezig. Als je gaat focussen op de 3 taken van de salarisadministratie, dan zou de titel "salarisregisseur" veel beter passen. Deze regisseur heeft een hele andere, veel belangrijkere rol in het payrollproces. Door de administratie in de lijn te laten plaatsvinden en de controle in het proces, kan de salarisadministrateur zich bezighouden met de kennisintensieve zaken, zoals adviseren en innoveren!





 Volledige grip op het payrollproces in je organisatie


In 5 stappen volledig in control! 

 1. Werken met Workflows

Met workflows voer je dagelijkse processen in de organisatie feilloos en zo efficiënt mogelijk uit. Je gebruikt workflows om processen te optimaliseren. Leg processen in de lijn en leg de gegevens bij de bron vast. Hierdoor heb je minder administratieve handelingen en een betere audittrail.

 1. De Payroll Auditor 

Veel controles van de salarissen voer je uit met analyses. Je controleert zo bijvoorbeeld of een medewerker onterecht een reiskostenvergoeding krijgt of onterecht verloond is met de groene tabel. Je bent veel tijd kwijt aan deze controles; ze zijn geen onderdeel van het procesDe Payroll Auditor waarschuwt je, van tevoren, als zich een situatie voordoet in de salarisverwerking waar je aandacht aan moet besteden. Je krijgt hierdoor meer grip op het salarisverwerkingsproces, de kwaliteit wordt verhoogd en de tijdrovende controles met analyses zijn niet meer nodig! 

 1. Periodes dichtzetten

Als salarisadministrateur heb je te maken met declaraties en andere mutaties die op het laatste moment binnenkomen, vaak nadat je de periodieke controles al hebt afgerond. Dit betekent dat je de periode opnieuw moet controleren. Blijf altijd in control van je proces door de periode dicht te zetten en hierop controles uit te voeren. Mutaties verstoren je proces niet meer.

 1. Gemakkelijk inzicht met Profit BI

Met de Business Intelligence dashboards in de software maak je de data makkelijk inzichtelijk. Je maakt van ruwe data begrijpelijke informatie waar je echt wat mee kan! Door deze informatie uit je systeem te halen, kun je beter sturen op het resultaat. Bovendien kun je inzoomen op de gegevens en filteren op de informatie die je wil zien. We leveren standaard Business Intelligence-dashboards voor je Payrollprocessen mee waardoor je altijd een inzicht hebt! 

 1. Een gestroomlijnd proces

Als je voorgaande stappen succesvol voltooid hebt, maak je voor je organisatie een efficiënte en kwalitatief goede Payrollfabriek. Zo hou je tijd over en kan jij je focussen op je medewerkers.



Bekijk ook deze bronnen




Bekijk het webinar



Voorbeeld van een Payroll workflow


De personeelsvereniging

 • Via een eenvoudige workflow schrijven medewerkers zich in voor de personeelsvereniging;

 • Dankzij slimme condities kan de workflow automatisch worden gecontroleerd & afgehandeld

 • Doordat de medewerker dit nu helemaal zelf regelt, verlaag je de administratieve lasten en foutkans aanzienlijk.


De rol van de salarisadministrateur


Alleen het adviseren is nog de kennisintensieve taak die tot het exclusieve domein van de salarisadministrateur hoort. Denk aan advisering over en borging van gebieden als:

 • Fiscale wet- en regeling;
 • Correcte pensioenberekening en -aanlevering;
 • Bewaken van personeelskosten en benutten van premiekortingen en subsidies;
 • Implementatie van arbeidsvoorwaarden en -regelingen.

Controleren is niet meer een aparte taak van de salarisadministrateur, maar een integraal onderdeel in de processen (waarin in meerdere functies een controlerende rol vervullen). De salarisadministrateur is als regisseur het sluitstuk in dat proces.

Administreren vindt plaats op de juiste plek in het primaire proces, en is direct het startpunt van het controleproces.

Bekijk de Payrollfabriek

Klik op de afbeelding voor de grote versie

Blogs over Payroll






De Payroll Ferrari

Je rijdt in onze Payroll-BMW en die rijdt natuurlijk fantastisch. Toch zoeken we naar manieren om je het leven nog aangenamer te maken. Geld besparen én efficiënter werken, gaat dat samen? Met andere woorden, van een BMW naar een Ferrari. Nou, bij ons kan dat. Hoe doen we dat? Door workflows in te zetten in Profit Payroll. Zo automatiseren we processen en laten we werk verdampen. Je bent veel minder tijd kwijt met het invoeren van mutaties, om van al die inkomende e-mail nog maar te zwijgen. Lees het blog van Bart Grootveld.

Auteur: Bart Grootveld, Productmanager HRM/Payroll


“Goedemiddag, de Payroll Auditor!”

De salarisadministratie, die kun je zelf doen of uitbesteden. Begin 2014 publiceerde één van onze concullega’s een nieuwsbericht met als strekking: “De salarisadministratie wordt steeds complexer, die kun je maar beter uitbesteden.” Los van het nogal hoge ‘wij van WC eend, adviseren WC eend’-gehalte, klopt die uitspraak naar mijn idee ook niet. Lees het blog van Benno Welmers. 

Auteur: Benno Welmers, Teamleider CAO team

Neem contact op!

Maak een belafspraak

Wil je graag meer informatie over wat onze software voor jouw bedrijf kan betekenen? Maak dan een belafspraak!


Download de brochure

De Payrollfabriek zit verankerd in onze HRM software. Wil je meer weten over de software? Download dan de brochure.



Advies op  maat nodig?
Curacao: +5999 461 0089 | Aruba: +297 583 8919