Talentmanagement


Steeds meer organisaties zien het belang in van talentmanagement als onderdeel van strategisch HR beleid. Logisch, want de vraag naar talent zal de komende jaren groter zijn dan het aanbod. 

Waar in de boardroom vaak nog wordt gedacht dat het talent door de crisis voor het oprapen ligt, zijn de meeste HR professionals dagelijks bezig met de War for Talent. Het komt bij Talentmanagement altijd weer neer op dezelfde twee vragen: hoe ziet mijn huidige personeelsbestand eruit en hoe moet het personeelsbestand er in de toekomst uitzien?

m

Talentmanagement in de praktijk

Talentmanagement draait om het inzicht in je medewerkersbestand en de daarbij horende competenties. Daarmee maak je het beleid voor de toekomst om te binden, boeien en behouden van talent. 

Onze software stelt HR professionals in staat om Talentmanagement echt in praktijk te brengen. De uitgebreide dashboards en analyse mogelijkheden zorgen ervoor dat je altijd een actueel inzicht hebt. Of het nu gaat om competentiemanagement, performancemanagement of interne mobiliteit.






Wat kan je verwachten van de talentmanagement software?




De belangrijkste onderdelen! 

  • Instroom

35% van de nieuwe medewerkers verlaat het bedrijf binnen 2 jaar. Het talent waar je zoveel moeite voor hebt gedaan, loopt zomaar de deur uit. Onboarding zorgt voor betrokkenheid bij nieuwe medewerkers en dat ze snel effectief en efficiënt inzetbaar zijn. Ook deze processen zijn uitstekend te automatiseren in onze talentmanagement software.

  • Doorstroom

Weet je precies hoe jouw medewerkers er voor staan? En heb je inzichtelijk over welke competenties ze nu beschikken en welke vaardigheden in de toekomst nodig zijn om het werk uit te voeren? In de talentmanagement software zitten interactieve dashboards. Zo heb je dit altijd actueel inzichtelijk en zorg je dat je het talent in de organisatie behoudt.

  • Uitstroom

Ook de uitstroom van medewerkers moet goed inzichtelijk zijn. Daarmee kan je tijdig inspelen op de kennis en competenties die in de toekomst nodig zijn. Ook als blijkt dat er voor medewerkers geen toekomst is, moet je daar op een correcte manier mee om te gaan en passende alternatieven te bieden.








Jouw voordelen


  • Grip op HR processen
  • Dynamische dashboards
  • Efficiency voordelen
  • Meer tijd voor advies en beleid
  • Actuele management informatie
  • Toont de meerwaarde van HR

Dashboards


Om beleid uit te stippelen ten aanzien van talentmanagement, is inzicht de belangrijkste voorwaarde. Onze dynamische dashboards, gebaseerd op de nieuwste Business Intelligence software, geven je alle informatie die je nodig hebt om de juiste koers uit te zetten. En om je HR beleid naar een volgend strategisch niveau te tillen.


Meer weten over de Talentmanagement software?

Maak een belafspraak

Wil je graag meer informatie weten over wat onze software voor jouw bedrijf kan betekenen? Maak dan een belafspraak!


Download de brochure

Talentmanagement is een onderdeel uit de HRM software. Wil je hier meer over weten? Download dan de brochure. 



Video over talentmanagement



Klaar voor de toekomst!


De juiste persoon, met de juiste skills, op de juiste plek. Met Talentmanagement als integraal onderdeel van onze HRM software, is je organisatie klaar voor de toekomst! Slim automatiseren biedt efficiëntie en met de juiste inzichten en dynamische dashboards maak je altijd de juiste strategische HR beslissingen. Met onze software heb je niet alleen grip op de HR-processen, je creëert ook transparantie in de organisatie en toont daarmee de meerwaarde van HR aan.


Advies op maat nodig? Bel: 033-4341800