Je bedrijfsmiddelen slim inkopen met de software van AFAS 
Goed inkopen is essentieel voor de continuïteit van jouw organisatie. Onze inkoopsoftware maakt het inkoopproces eenvoudiger én biedt je de inzichten die je nodig hebt. 

 

 

 


 

Het inkoopprocesautomatiseren
Inkopen met een inkoopstrategie

Op welk niveau je ook bezig bent met inkoop, je hebt altijd te maken met verschillende mensen en verschillende afdelingen. En daar komt de nodige administratie bij kijken, de inkoopsoftware van AFAS gaat je hierbij helpen.

Met AFAS Software digitaliseer en automatiseer je het inkoopproces. Op die manier zorg je voor een flinke vermindering van administratieve taken en terugkerende handelingen. Zo houd je tijd over voor écht belangrijke  zaken.

 


Meer efficiënt werken met AFAS projectadministratie

Met de projectadministratie-software van AFAS staat je volledige projectadministratie per project in één centraal systeem. Ideaal voor projectmedewerkers, projectmanagers en klanten.

Budgetteren

De inkoopsoftware is volledig geïntegreerd met financieel. Hierdoor is het mogelijk verschillende budgetscenario's aan te maken en krijg je grip op exploitatie- en spend management. De budgethouder blijft uiteindelijk verantwoordelijk voor wat de collega's inkopen.

Contracten

Doordat je contracten vastlegt in de software, worden verplichtingen automatisch gegenereerd en kun je raamcontracten uitnutten via bestellingen. De verantwoordelijke van het contract krijgt dan een taak op het moment dat een contract aandacht behoeft.

Leveranciers

Leveranciersmanagement geeft je de mogelijkheid voorkeur leveranciers op te geven voor bepaalde producten. Daarnaast houd je prijsafspraken en artikelbeheer onder controle. Via de bestelportal loggen leveranciers makkelijk in om aanbiedingen  te doen.

Inkoopaanvragen

Inkoopaanvragen stellen jouw collega's in staat zelf te bestellen binnen de door jou vastgestelde kaders. Beoordelingen vinden plaats via het procuratieschema. De impact op het budget is direct zichtbaar. Na akkoord wordt de bestelling automatisch geplaatst.

 

Inkopen met een inkoopstrategie

Belangrijke keuzes leg je vast in een inkoopstrategie. Dat zorgt voor een efficiënt proces. Je krijgt grip op zaken als het budget, de prijs en de kwaliteit. Doordat je je inkoopbeleid vastlegt in onze software, is het mogelijk decentraal in te kopen. Zo kunnen jouw collega's bestellen zonder onnodige handelingen of controles. Omdat bestellingen vooraf worden beoordeeld middels het procuratieschema, is de factuur een logisch gevolg en hoef je deze dus niet meer los te beoordelen.


Ons doel is om jouw
bedrijf beter te laten ondernemen

Start met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

 


Budget op peil

Altijd controle over jouw budget

Sturen op budgetten is een belangrijk financieel aspect als het gaat om inkopen. Alleen met geïntegreerde 'purchase to pay' software heb je direct inzicht in je budget en kun je dus ook de budget-uitnutting meten. Met de inkoopsoftware kun je eenvoudig autoriseren wie mag inkopen en welke budgethouder verantwoordelijk is voor welk budget. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en kun je tijdig bijsturen. 

De inkoopsoftware van AFAS gaat echter nog een stapje verder. Doordat de software is geïntegreerd in de ERP software heb je ook geen losse financiële software nodig om de betalingen te doen.
Zo heb je dus niet alleen volledige controle, maar ook volledige integratie.


Bepaal de kaders

En bent volledig 'in control'

Als inkoper wil je grip houden op zaken zoals budget, prijs en kwaliteit van de goederen en diensten die je hebt ingekocht ondersteunend aan jouw bedrijfsprocessen. Je bepaalt één keer de kaders en laat de administratie over aan de medewerkers die daadwerkelijk inkopen. Eén keer de kaders bepalen en de rest van de administratieve zaken beleggen waar ze horen: bij de medewerkers die daadwerkelijk in willen kopen.

En wanneer de goederen en diensten dan uiteindelijk zijn geleverd is het accorderen van de bijbehorende inkoopfactuur ook niet meer nodig. Wanneer het bedrag op de inkoopfactuur klopt met de offerte wordt de factuur automatisch betaalbaar gesteld.

 

Weet jij hoe jouw bedrijf er vandaag voorstaat?

Krijg meer inzicht met interactieve dashboards

Goed inzicht is onmisbaar voor iedere organisatie. Daarom leveren wij interactieve dashboards mee met onze online tool voor inkoopmanagement. Die geven je inzicht in allerlei soorten details en zo maak je van ruwe data begrijpelijk informatie.

Onze dashboards zijn direct beschikbaar via de ingebouwde Business Intelligence. En dat is een standaard onderdeel van onze software. Niet meer kosten dus, maar wel meer inzicht!

Een greep uit de vele beschikbare dashboards voor je inkoopadministratie:

  •  Actuele voorraad
  •  Inkoop
  •  Spendmanagement
  •  Verkoop
  •  Verkoopomzet
  •  Voorraad
     


Wil je jouw projectadministratie ook automatiseren? 

Of bel direct naar:
Curacao: +5999 788 9911 | Aruba: +297 583 8919